Jack

Jack
Titel: Jack
Författare: Christina Lindström
ISBN: 9789132167096
Förlag: B Wahlströms (2016)
Format: Inbunden (220s)
Ungdom

Vi spelar Counterstrike och skrattar, och resten av natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala påslakan och kysser varandra. Hennes haka blir öm av min skäggstubb. Jack är den snygga och coola killen, som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig. De faller handlöst för varandra och allt känns helt rätt. Men så hinner Jacks historia ikapp dem. I grundskolan var han en mobbare och han har ett förflutet inom nazistiska rörelser. Jack har förändrats, men för Freja blir det snart obehagligt uppenbart att Jack inte är den hon trodde att han var.

star4
Hade faktiskt inte så höga förväntningar på ”Jack”, men redan efter ett par kapitel var jag fast. Vilket språk & vilka karaktärer! Jag gillar hur Jack utvecklas genom bokens gång, han har kommit en bit på vägen redan i bokens början då han distanserat sig själv från en rasistisk rörelse, men det förflutna är inte alltid så lätt att komma ifrån & sanningen är att Jack har varit en ganska stor skitstövel. Det känns trovärdigt och jag gillar att den ”gamla Jack” ställs emot den ”nya Jack” som kärleken & Freja tar fram. Det är ett fint porträtt av en ung kille och vad första kärleken kan göra; en intensiv berättelse med mycket driv i handlingen som jag hoppas att många unga hittar & läser! Skulle gissa på att den passar från åk 8 upp till gymnasiet. 

Väldigt sugen på att läsa Christina Lindströms första bok nu, ”Hälsningar från havets botten” – som tur är finns den redan här hemma i bokhyllan.

Köp boken via exempelvis:
Adlibris | Bokus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s