Skarven

31444848
Titel: Skarven

Författare: Sara Lövestam
ISBN: 9789188279248
Förlag: Lilla Piratförlaget (2016)
Format: Inbunden (220s)

Åh! Det fanns mycket att gilla i ”Skarven”! Jag gillar att det är sånt djup i karaktärerna, något som barn- & ungdomsböcker ibland saknar, vi får lära känna Ludde, Johanna och Olivia och deras hemligheter. Samtidigt försöker ungdomarna att lösa en mordgåta, ett fall som polisen avskrivit som en olycka för ett par år sedan. Men när Ludde, Johanna och Olivia börjar utreda fallet så inser de att det kanske inte alls var en olycka – och när folk på ön börjar bete sig underligt inser gänget att mördaren troligen finns kvar på ön…

 Jag tycker mycket om att det inte ”bara” är ett fall som ska lösas i boken utan att vi faktiskt spenderar ganska mycket tid med ungdomarna och får en förståelse för varför de gör vissa saker eller varför Olivias föräldrar alltid måste veta var hon befinner sig. Det är fördelen med att de alla turas om att berätta vad som händer, ibland blir det bara förvirrande när böcker byter berättare, men här finns det en fin sammanhållning av berättelsen och det är tydligt att alla karaktärer har en egen röst. Det är också så fint att Johannas hemlighet vävs in i berättelsen utan att det är huvudfokuset i boken, att hon får vara sig själv.

Ett sommaräventyr i skärgården med ett väldigt spännande slut. Jag hoppas att det kommer fler böcker om trion, Sara sade på bokmässan att förlaget frågat om det fanns fler berättelser om dem så förhoppningsvis kanske vi får läsa mer om Ludde, Johanna och Olivia framöver. Hoppashoppas!

star4
Köp boken via exempelvis:
Adlibris | Bokus

Annonser

En tanke på “Skarven”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s